Bănci și Asigurări

Gigantul american MetLife a finalizat achiziţia operaţiunilor de asigurări de viaţă ale grupului britanic Aviva

Autor: Claudiu Ilioiu

01.08.2012, 11:01 241

Americanii de la MetLife, care controlează pe plan local compania Alico (fosta AIG Life), au finalizat achiziţia operaţiunilor de asigurări de viaţă ale grupului britanic Aviva, care se retrage de pe piaţa românească după mai mult de zece ani în care au raportat pierderi de zeci de milioane de euro, tranzacţie anunţată pe 30 ianuarie 2012, potrivit unui comunicat al companiei.

Achiziţia operaţiunilor de pensii deţinute de Aviva în România, anunţată la aceeaşi dată, aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor compentente.

"MetLife deţine operaţiuni în Europa Centrală de 22 de ani, iar această regiune reprezintă o piaţă strategică pentru noi", a declarat Michel Khalaf, Presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Prin extinderea bazei de clienţi si a distribuţiei, MetLife îsi consolidează poziţia în top 3 cele mai mari companii de asigurări de viaţă din România în funcţie de primele de asigurări de viaţă si accidente. "Investim pentru a ne dezvolta continuu pe piaţa locală", a adăugat Khalaf.

Totodată MetLife o numeşte pe Carmina Dragomir în poziţia de Director General Executiv al Aviva Asigurări de Viaţă în România. Dragomir coordonează în prezent Divizia de Operaţiuni a grupului MetLife în România, în cadrul Alico Asigurări România.

Carmina Dragomir, 40 de ani, şi-a început cariera în asigurări de viaţă în anul 2002, când s-a alăturat echipei Alico Asigurări ca Asistent Administrare Poliţe, după un an fiind promovată în funcia de Supervizor Administrare Polie, iar în 2005 a devenit Manager Administrare Poliţe. Doi ani mai tarziu, Carmina a fost numită Manager Relaţii Clienţi, iar din 2010 a fost Director Executiv Operaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO