Burse - Fonduri mutuale

Casa de avocatură Filip & Company a asistat One United Properties în procesul de majorare de capital social prin care a atras 253,7 milioane de lei (51,5 mil. euro) de la investitori, cea mai mare majorare de capital social a unei companii listate la BVB

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

04.08.2022, 12:05 260

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanţă juridică One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, în legătură cu procesul de majorare de capital social prin care instituţia a atras 253,7 milioane de lei (51,5 mil. euro) de la investitori, cea mai mare majorare de capital social a unei companii listate la BVB.

Procesul a constat în două etape – prima, în care acţionarii existenţi au subscris pe baza drepturilor de preferinţă şi cea de-a doua etapă, cu noi investitori care au participat la plasamentul privat. Preţul final per acţiune pentru ambele etape a fost stabilit la 1,25 de lei.

Echipa Filip & Company care a asistat One United în acest proiect a fost coordonată de către partenerii Alexandru Bîrsan şi Olga Niţă şi i-a implicat pe Roxana Diaconu (senior associate), Anca Bădescu (associate), Rareş Crîşmaru (associate) şi Daria Olteanu (associate).

„One United este unul dintre cei mai dinamici emitenţi de pe piaţa noastră. Această atragere de fonduri în condiţii de piaţă dificile este o acţiune pe care foarte puţini ar fi putut să o reuşească, o proba de curaj şi creativitate şi îi plasează într-o poziţie de invidiat pentru a fi în continuare un jucător extrem de activ în piaţa de imobiliare”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

În cadrul plasamentului privat, Raiffeisen Bank International şi UniCredit, în calitate de coordonatori comuni ai registrului de subscrieri în cadrul Plasamentului Privat şi Swiss Capital, în calitate de co-coordonator al registrului de subscrieri, au fost asistaţi de către avocaţii Dentons coordonaţi de Loredana Chitu (Bucureşti) şi Cameron Half (Londra).

 

Capitalul atras de One United Properties va fi investit cu prioritate în dezvoltări rezidenţiale noi situate în principal în Bucureşti. Compania îşi propune să investească acest capital în zece noi dezvoltări.

În primul trimestru din 2022, One United a înregistrat o creştere cu 82% a veniturilor consolidate faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 348,7 mil. lei, în timp ce profitul net s-a majorat cu 320%, până la 166,4 mil. lei. Pentru întreg anul, compania vizează o cifră de afaceri de 1,52 de miliarde de lei şi un profit net de 548,7 mil. lei, conform datelor din raportul trimestrial.

One United Properties are o capitalizare bursieră de 3,3 miliarde de lei, după ce acţiunile ONE au scăzut cu 2% în acest an, pe fondul unor tranzacţii de 158,1 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţii egale de 29,76% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii controlate de fondatorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO