Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de pe bursă vor putea paria pe cotaţia grâului

Investitorii de pe bursă vor putea paria pe cotaţia grâului

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

03.10.2011, 00:00 233

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat admiterea la tranzacţionare a contractului futures cu activ suport grâul de panificaţie şi a specificaţiilor aferente acestuia. După ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare va emite certificatul de înregistrare a instrumentului financiar, va începe tranzacţionarea la Bursă, iar investitorii vor putea specula preţul grâului.

Piaţa care este avută în vedere pentru preţul de referinţă al activului suport este administrată de NYSE-EURONEXT (pe platforma NYSE Liffe Paris). Introducerea la tranzacţionare a contractului futures cu activ suport grâul are loc în contextul în care investitorii de la Bursa din Bucureşti sunt tot mai interesaţi de plasamentele alternative.

Cum acţiunile au înregistrat scăderi puternice, investitorii s-au orientat către plasamentele în aur şi valute, astfel că piaţa derivatelor de la Bucureşti a înregistrat volume record de tranzacţionare. Preţul grâului a crescut cu 6,7% în acest an, în condiţiile în care bursele europene au pierdut şi peste 20% din cauza temerilor investitorilor privind un posibil default al Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO