Burse - Fonduri mutuale

Ioan Nani se intoarce la conducerea Antibiotice Iasi

Ioan Nani se intoarce la conducerea Antibiotice Iasi

Ioan Nani spune ca prioritatea sa este infiintarea Companiei Farmaceutice Romane

26.04.2009, 18:47 310

Conducerea Antibiotice Iasi (ATB), unul din principalii producatori locali de medicamente, va fi preluata in urmatoarea saptamana de Ioan Nani, la un an dupa ce fusese inlocuit cu fostul director de marketing Coca Cascaval.

Nani, care in prezent este vicepresedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), ar urma sa fie eliberat din aceasta functie.
"Ministerul Sanatatii a anuntat in urma cu o luna si jumatate infiintarea Companiei Farmaceutice Romane de care ma voi ocupa. Aceasta este una dintre prioritatile mele", a afirmat pentru ZF Ioan Nani.
Nani si-a inceput activitatea la Antibiotice in 1994, ca director financiar, iar din 1998 a fost director general pana in aprilie 2008 cand la conducerea producatorului iesean a fost numita Coca Cascaval.
Nani va coordona infiintarea Companiei Farmaceutice Romane (CFR) prin integrarea Antibiotice, a departamentelor de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi, a Sanevit Arad (producator de seringi) si Unifarm Bucuresti (depozit). Primul pas pentru crearea acestei entitati a fost deja facut prin trecerea companiei de la AVAS la Ministerul Sanatatii. "Urmatorul pas il reprezinta realizarea studiilor de fezabilitate privind strategia de integrare", a mai spus Nani.
Totodata, actionarii au aprobat si noii membrii ai Consiliului de Administratie, din care fac parte, pe langa Ioan Nani, Victor Voicu (presedinte al Consiliului Stiintific din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si unul dintre fostii actionari ai producatorului LaborMed; el detinea actiuni prin intermediul sotiei Marilena Jiquidi), Geza Molnar (consilier personal al ministrului sanatatii), Mgadalena Badulescu (fost presedinte al ANM si consilier personal al ministrului sanatatii). Din vechea echipa au fost pastrati Gabriela Ilie si Florian Buzatu, reprezentantii SIF Oltenia.
Potrivit Mediafax, administratorii revocati sunt Coca Cascaval, Constantin Iordache, Toader Berlea, Simona Alina Haila si Attila Munszlinger.
Actualul director general Coca Cascaval se afla intr-o perioada de preaviz de 30 de zile. Ea lucreaza in cadrul Antibiotice din 1991 cand a venit pe pozitia de inginer chimist la sectia de penicilina.
"Nu mi s-a raspuns explicit ce se va intampla dupa aceste 30 de zile", a spus Coca Cascaval.
Antibiotice este cel de-al treilea mare producator local de medicamente care a inregistrat in primul trimestru un profit net de circa 10 mil. lei (2,4 mil. euro), in crestere cu 43% comparativ cu nivelul de 7 mil. lei (1,9 mil. euro) din perioada similara din 2008. In aceeasi perioada compania a raportat o cifra de afaceri de 57,5 mil. lei (14 mil. euro), cu 18,4% mai mult fata de rezultatele din perioada corespunzatoare a anului trecut, din care 11,07 mil. lei (2,7 mil. euro) au mers la export.
Titlurile Antibiotice au inchis sedinta de tranzactionare de vineri la un pret de 0,49 lei pe actiuni, nivel la care capitalizarea este de 226,5 mil. lei (53,5 mil. euro).
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO