Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile corporative ale UniCredit Bank, de 610 mil.lei, au intrat la tranzacţionare la BVB

Obligaţiunile corporative ale UniCredit Bank, de 610...

Autor: Roxana Rosu

07.08.2017, 12:27 562

Obligaţiunile corporative emise de UniCredit Bank SA, membra a Grupului UniCredit, au intrat astăzi la tranzacţionare la BVB, emisiunea având o valoare totală de 610 milioane lei.

Peste 30 de investitori institutionali locali si internationali au subscris in cadrul ofertei de vanzare de obligatiuni derulata in perioada 17-21 iulie.

„Suntem incantati de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligatiuni si de interesul semnificativ manifestat de investitorii nostri. Ne propunem sa continuam diversificarea structurii noastre de finantare, iar in Romania suntem prima banca ce lanseaza noi structuri de investitii care raspund nevoilor investitorilor calificati locali si sunt aliniate la caracteristicile si capacitatea economiei romanesti,” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea de obligatiuni corporative UniCredit Bank a fost structurata pe 3 clase, in transe de scadenta de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuala si avand dobanda cuponului variabila

„Tranzactiile recente cu obligatiuni reprezinta un mesaj pozitiv transmis de Romania catre investitorii locali si internationali. Acest fapt arata ca piata de capital locala are capacitatea si intrumentele necesare sa absoarba tranzactii semnificative si ca a devenit una matura si efervescenta, atat cu emisiuni sau vanzari de actiuni, cat si cu emisiuni de obligatiuni,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO