Burse - Fonduri mutuale

Prima ştire proastă de pe bursă: Producătorul de piese auto Altur Slatina, listat la BVB, cere deschiderea procedurii generale de insolvenţă

Prima ştire proastă de pe bursă: Producătorul de...

Autor: Eduard Ivanovici

03.01.2023, 18:28 1041

Consiliul de Administraţie al producătorului de piese auto Altur Slatina (simbol bursier ALT) a informat piaţa de capital că a aprobat deschiderea procedurii generale de insolvenţă, conform unui raport publicat la Bursă.

De asemenea, CA a aprobat depunerea la Tribunalul Olt a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă împreună cu declaraţia privind intenţia de reorganizare a activităţii companiei în baza unui plan de reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii 85/2014.

Anul trecut, societatea a anunţat că îşi desfăşoară activitatea la întreaga capacitate, după ce şi-a suspendat temporar operaţiunile ca urmare a lipsei comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland şi ZF Automotive Czech), care şi-au redus activitatea de producţie din cauza efectelor cauzate de războiul din Ucraina.

Acţiunile ALT, listate pe Piaţa Principală a BVB, au scăzut cu 5,4% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 840.000 de lei. Grupul are o capitalizare de 15,6 milioane de lei şi este deţinut în proporţie de 28,2% de Mecanica Rotes Târgovişte şi 27,9% de Adrian Andrici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO