Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au luat prin surprindere investitorii cu randamente totale şi de 30% în acest an

SIF-urile au luat prin surprindere investitorii cu...

Autor: Roxana Pricop

12.11.2015, 00:06 1453
Patru din cele cinci SIF-uri au raportat creşteri ale acţiunilor pe bursă în acest an, iar graţie dividendelor plătite către acţionari, randamentele totale ajung şi la 30%.
 
Revenirea acţiunilor bancare Erste Bank, Banca Transilvania şi BRD SocGen, ce re­pre­zintă cele mai mari investiţii ale SIF-urilor, au fost în spatele aprecierii acţiunilor SIF-urilor în acest an. SIF Banat-Crişana (SIF1), pentru care acţiunile Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, sunt cea mai mare investiţie din portofoliu, a raportat un avans de 24% în acest pe bursă, cel mai mare din rân­dul SIF-urilor. Titlurile Erste Bank au câştigat 50% în euro în acest an pe bursa din Viena. Aprecierea titlurilor SIF1 a fost sus­ţinută şi de reluarea plăţii de dividende după doi ani de pauză şi de schimbarea ad­mi­nis­tratorilor. Randamentul dividendului plătit de SIF1 este de circa 6%, astfel că randamentul total pentru acţiunile SIF1 urcă la 30%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO