Burse - Fonduri mutuale

Update BVB: Bursa de la Bucureşti rămâne pe roşu şi după prima jumătate a şedinţei de luni, la fel ca şi principalele companii listate

Update BVB: Bursa de la Bucureşti rămâne pe roşu şi...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2020, 14:21 340

Bursa de la Bucureşti a rămas pe roşu şi după prima jumătate a şedinţei de luni, indicele principal, BET, afişând la ora 14.00 un minus de 2,47%, după ce a deschis la -3%, tendinţă care se menţine şi în cazul celorlalţi indici, precum şi al principalelor acţiuni cotate.

Evoluţie pieţei a fost determinată în principal de scăderile acţiunilor Alro Slatina (4,91%), MedLife (3,94%) şi Purcari (3,94%). Toate cele 16 companii din prima ligă bursieră înregistrau scăderi.

BET-Fi (indice care are în componenţă SIF-urile) are în continuare cu un minus de  2,5%, în timp ce BET-NG (indice care include companiile din energie) şi-a temperat uşor scăderea, la 2,82%, faţă de -3,78% la deschiderea şedinţei.

Tot în scădere rămân şi acţiunile companiilor din sectorul energetic, respectiv OMV Petrom are -3,8%, Transgaz -3,08%, iar Nuclearelectrica -2,9%, dar şi cele  bancare, cu BRD la -2.7% şi BT la -1.95%.

Practic, toţi indicii bursieri înregistrau scăderi la ora 14.20, de la minus 2,39% pentru indicele ROTX, dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti împreună cu Bursa de la Viena, la minus 2,79% în cazul BET-BK, indice de referiţă pe pentru administratorii de fonduri.

Doar patru companii de pe segmentul principal înregistrau creşteri la ora redactării acestei ştiri, în timp ce cinci companii se tranzacţionau la acelaşi preţ cu cel din şediţa precedentă, iar restul înregistrau scăderi.

Pe de altă parte, rulajul cu acţiuni, în sumă de 60,45 milioane lei, este peste media acestui an şi peste valoarea tranzacţionată în ultimele 15 sesiuni de tranzacţionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO