Burse - Fonduri mutuale

Uztel caută pieţe noi pentru a supravieţui barilului ieftin

Uztel caută pieţe noi pentru a supravieţui barilului...

Autor: Radu Bostan

17.02.2015, 00:04 230
Producătorul de utilaj petrolier Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) simte impactul ieftinirii petrolului în bugetele de investiţii ale clienţilor, astfel că managementul ia în calcul reprofilarea fabricii pentru a deservi alte pieţe până când preţul barilului revine la 80 de dolari.
 
„Avem semnale că piaţa este în scădere. Foarte mulţi parteneri ne-au anunţat că şi-au redus volumul de investiţii şi pro­babil că nu vor reveni decât atunci când şi preţul barilului îşi va reveni. Un preţ undeva la 80-90 de do­lari pe baril ar tre­bui să fie mulţu­mitor pentru toată lumea“, a spus Ion Zidaru, di­rec­torul general al Uztel.
 
Compania nu a fost încă afectată de prăbuşirea preţului petrolului la jumătate în decurs de 12 luni, iar cifra de afaceri a Uztel a crescut cu 13% anul trecut, la 73,5 milioane de lei. Profitul net s-a redus însă faţă de anul 2013 cu 18%, la 1,6 milioane de lei, deoarece compania a trebuit să finanţeze din surse proprii unele investiţii. Uztel este în reorganizare judiciară din 2010 şi băncile se feresc să-i acorde credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO