Business Construct

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a devenit membră a Confederaţiei Patronale Concordia. „Este nevoie de unitate, de o voce puternică“

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2022, 19:00 75

♦ Confederaţia Patronală Concordia reprezintă 364.000 de angajaţi în aproape 2.300 de firme mari şi mici, cu capital autohton şi străin, cu o contribuţie de peste 28% în PIB-ul României.

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) a devenit membră a Confederaţiei Patronale Concordia, industria mobilei devenind cel de-al 16-lea sector al economiei reprezentat în asociaţie.

„Industria mo­bilei este un con­tributor impor­tant la PIB-ul Ro­mâniei, cu un a­port la echilibra­rea balanţei co­mer­ciale, în me­die, de 1,5 miliar­de de euro/an. Dar, din cauza lipsei de materie primă, a creşterii artificiale a preţului lemnului şi a exploziei preţurilor la energie, devine necompetitivă“, spune Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producă­torilor de Mobilă din România - APMR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO