Business Hi-Tech

Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România: Tehnologia este o binecuvântare pentru cei care o adoptă, şi un blestem pentru cei care nu o fac. Odată cu explozia AI, Europa pierde teren în faţa Statelor Unite şi a Chinei, nu mai avem luxul de a aştepta

Achilleas Kanaris

Achilleas Kanaris

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2024, 18:45 188

Transformarea pe care o generează soluţiile bazate pe inteligenţa artificială (AI) în modul în care sunt conduse business-urile şi ritmul în care se întâmplă lucrurile ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru Uniunea Europeană pentru a schimba rapid regulile care întârzie digitalizarea şi adopţia tehnologiei precum şi consolidarea pieţelor de telecom pentru că altfel blocul comunitar va continua să piardă rapid teren în faţa Statelor Unite şi a Chinei.

„Trebuie să spun că sunt îngrijorat de faptul că Europa îşi pierde competitivitatea. Este un lucru despre care vorbim, în sectorul nostru, de ani de zile. Evoluţia tehnologiei este o binecuvântare pentru cei care o îmbrăţişează şi un blestem pentru cei care nu o fac.
Din păcate, odată cu introducerea inteligenţei artificiale şi cu ritmul în care văd că se transformă modul în care ne conducem afacerile, cred că decalajul dintre competitivitatea economiilor precum SUA, China şi Europa va creşte într-un ritm accelerat. Nu mai avel luxul de a aştepta şi trebuie să acţionăm foarte repede”, a declarat Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România, subsidiara grupului britanic de telecomunicaţii cu acelaşi nume, în cadrul unui eveniment organizat la Bucureşti de The Economist Impact Events, cu partenerii Hazlis & Rivas şi agenţia Oxygen.

„Aştept cu nerăbdare ca politicile industriale şi deciziile de la Bruxelles să se schimbe în anul care urmează. Pentru că, dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci cred că Europa va fi ratat deja, probabil, oportunităţile pe care care le are în faţă”.
Principalele trei lucruri pe care ar trebui să se concentreze Europa sunt cadrul de reglementare, politicile industriale şi educaţia, a mai spus şeful Vodafone România.

Întrebat de ZF cum comentează situaţia din România, Kanaris a oferit următorul răspuns:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO