Business Hi-Tech

Avnet isi dubleaza personalul

04.04.2008, 20:57 24

Compania Avnet Technology Solutions, sucursala locala a grupului american Avnet, unul dintre cei mai mari jucatori din distributia globala IT, intentioneaza sa isi dubleze numarul de angajati anul acesta, au anuntat oficialii companiei.
"Din momentul deschiderii biroului din Romania (30 mai 2007), cand erau numai doi salariati, Avnet a recrutat inca zece tineri, iar pana la sfarsitul anului avem planuri sa crestem efectivul cu cel putin inca zece persoane", a declarat pentru ZF Octavian Oancea, country manager pentru Romania al Avnet.
Oancea recunoaste faptul ca misiunea companiei va fi una dificila. "Nu mai este nicio surpriza faptul ca piata resurselor umane este una foarte delicata in aceasta perioada, asa ca ne afecteaza si pe noi in gasirea personalului pregatit pentru echipele de dezvoltatori Java si SAP in special", a adaugat reprezentantul companiei.
De aceea, pentru a-si asigura dezvoltarea pe piata locala, Avnet ar putea prelua distributia si pentru alti vendori pana la sfarsitul anului, ceea ce ar putea determina angajarea unui numar mai mare de oameni, potrivit lui Oancea.
In prezent, Avnet distribuie in Romania produsele companiei americane AMD (Advanced Micro Devices), al doilea mare producator de microprocesoare din lume. Pe plan international, Avnet este cel mai mare distribuitor mondial de produse AMD si IBM (International Business Machines). "Cred ca pe parcursul anului fiscal urmator (care incepe cu S2 2008) vor fi anuntate noi aliante, pe de o parte pentru ca Avnet va continua seria de achizitii pe piata europeana, iar pe de alta parte, din necesitatea de adaptare intr-un mediu extrem de competitiv. Vor fi incheiate acorduri regionale cu noi vendori, iar contractele care sunt valide in alte tari vor include si Romania", a spus Oancea, adaugand ca nu poate dezvalui care sunt vendorii cu care poarta momentan discutii.
Compania are peste 300 de birouri in 70 de tari. In anul fiscal incheiat la 30 iunie 2007, Avnet a raportat venituri de 15,68 mld. dolari (12 mld. euro).
La inceputul acestei luni, Avnet l-a numit pe Janos Kurel in functia vicepresedinte de vanzari pentru regiunea CEMAAS, care include si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO