Business Hi-Tech

Care au fost cele mai mari achiziţii făcute de Steve Jobs

Care au fost cele mai mari achiziţii făcute de Steve Jobs

Autor: Adrian Voicu

25.08.2011, 10:45 3727

Retragerea lui Steve Jobs de la conducerea Apple, pe care a ajutat-o să îşi revină după ce a fost dat afară de preşedintele pe care chiar el l-a pus în funcţie, va rămâne în istoria companiei, la fel de pregnant cum au rămas în amintire şi achiziţiile făcute de acesta.

Wall Street Journal a făcut o selecţie a celor mai importante tranzacţii realizate de Jobs.

5. Siri, 2010, cumpărată pentru mai mult de 200 de milioane de dolari. Anul trecut, Apple a cumpărat Siri, compania care se află în spatele aplicaţiei mobile cu funcţii de asistent personal. Zvonurile indică faptul că sistemul de recunoaştere a vocii va fi implementat în următoarea generaţie iPhone.

4. Lala, 2009, cumpărată pentru 85 de milioane de dolari. La sfârşitul anului 2009, Apple a convenit asupra achiziţiei Lala, serviciu ce permite utilizatorilor să transmită muzică din colecţiile proprii. Apple a închis Lala câteva luni mai târziu, dar nu înainte de a folosi acest serviciu pentru propriul serviciu de muzică online iTunes.

3. P.A. Semi, 2008, 278 milioane de dolari. Apple a cumpărat designerul de procesoare, P.A. Semi care acum se ocupă de realizarea hardware-ului iPad şi iPhone.

2. Pixar, 1986, 10 milioane de dolari. Jobs a convenit asupra achiziţiei companiei producătoare de animaţii cumputerizate de la creatorul seriei Star Wars, George Lucas. Preţul a fost de doar 10 milioane de dolari. Pixar a creat filme precum Toy Story, Finding Nemo sau Wall-E.

1. Apple-NeXT Inc, 1996, peste 400 de milioane de dolari. Achiziţia Apple a companiei NeXT, chiar dacă nu poate fi pusă pe numele lui Jobs are legătură cu acesta, Steve Jobs fiind cel care a a puse bazele NeXT după ce a fost concediat de la Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO