Business Hi-Tech

Dezvoltatorul IT Luxoft l-a numit pe Bogdan Pelinescu la conducerea operaţiunilor pentru Europa Centrală

Bogdan Pelinescu

Bogdan Pelinescu

Autor: Cristina Bellu

05.03.2018, 11:41 1052

Luxoft, unul dintre principalii furnizori de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT, l-a numit pe Bogdan Pelinescu în funcţia de director general pentru Europa Centrală. El va gestiona planurile de dezvoltare la nivel european ale companiei,  înlocuindu-l pe Wojciech Mach, care a ocupat această funcţie în perioada 2015-2018.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria IT, Bogdan Pelinescu a ocupat funcţia de director general în cadrul Luxoft România din 2011, timp în care numărul de angajaţi s-a triplat, iar subsidiara locală a dezoltatorului IT  a ajuns să ocupe locul patru pe piaţa din România, după cifra de afaceri.

De asemenea, în această perioadă, compania şi-a extins şi portofoliul de clienţi pe toate segmentele de industrie prezente în Bucureşti, respectiv telecom, financiar şi automotive.

“Bogdan Pelinescu este un profesionist dedicat, cu un rol important în dezvoltarea Luxoft România. Suntem mândri să avem astfel de oameni valoroşi în echipa noastră şi am convingerea că, avându-l pe Bogdan la conducerea echipelor noastre din Europa Centrală, Luxoft îşi va continua creşterea dinamică, menţinând în acelaşi timp cele mai înalte standarde în serviciile livrate”, spune Dmitry Kushnir, Global Delivery Vice President, Luxoft.

Luxoft oferă dezvoltare personalizată de software şi suport pentru aplicaţii de bază şi aplicaţii vitale pentru afaceri, inginerie de produs, testare şi consultanţă în tehnologie.

Soluţiile Luxoft sunt bazate pe produse şi platforme proprietare, care au un impact direct asupra rezultatelor de afaceri ale clienţilor şi se concentrează, în permanenţă, pe inovaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO