Business Hi-Tech

Exclusiv online - Google Buzz, primit fara entuziasm de utilizatori

Exlusiv online: Google Buzz, primit fara entuziasm de utilizatori
11.02.2010, 00:00 41

Primele reactii de la lansareaGoogle Buzz, serviu de mesagerie instant lansat de gigantulamerican, nu au fost pe masura asteptarilor companiei. "Google Buzzeste atat de popular ca un lucru care nu e popular", scrie TheGuardian.

"Ca un utilizator Facebook,ultimul lucru de care am nevoie este o alta retea de socializare.Am o multime de prieteni pe Facebook, care joaca un rol importantin viata mea. Nu am nevoie ca prietenii mei sa se imparta intreFacebook si Buzz", scrie David Coursey, editor la PC World. El aadaugat ca Google va regreta faptul ca a intrat pe piata Facebook,care este cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 400de milioane de utilizatori. "Google, Amazon si eBay au ramasdominante pe pietele lor, si au exclus alti competitori, iarFacebook a devenit reteaua de socializare a Americii. Nu avemnevoie de alta, si Google va regreta intr-o zi ca a incercat",spune Coursey.

"Nu sunt sigur unde se incadreazaBuzz in asenalul meu de instrumente sociale, cum imi place mie sa-ispun, dar sunt fericit ca Google face pasi mari spre dimensiuneasociala", spune Kevin Rose, citat de The Guardian.

La randul sau, Dave Winer, de lascripting.com si Userland sustine ca Buzz este de fapt un pasinapoi.

"Unul dintre cele mai valoroaseservicii ale Gmail era sectiunea de spam. Acum, prin Buzz, totul seva intoarce de unde a plecat si imi va aduce gunoaie in inbox, inloc sa-l curete", a spus Winer, citat de cotidianulbritanic.

Odata cu noul serviciu, care esteintegrat serviciului de e-mail al Google, Gmail, utilizatorii voravea la dispozitie o noua functie, care la va permite sa scriescurte mesaje despre ceea ce fac, sa uploadeze fotografii sauvideoclipuri, exat ca pe Facebook si Twitter, cele doua retelepopulare de socializare. Mesajele vor putea fi vizualizateinstantaneu de un cerc de prieteni selectat deutilizator.

Google incearca prin servicul Buzzsa adauge o dimensiune sociala Gmail (care are 176 de milioane deutilizatori la nivel mondial) si reprezinta cea mai importantincercare a gigantului american de a crea o retea de socializarecare sa concureze cu Facebook si Twitter.

Ca raspuns, Facebook va anunta inurmatoarele zile actualizarea serviciului sau de chat existent dejape site-ul retelei de socializare si care este foartesimplist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO