Business Hi-Tech

IT&S: cresterea economiei, mai degraba in 2011

10.03.2010, 23:04 20

Compania locala International Transactions & Services(IT&S), specializata in distributia de produse IT, estimeaza cava inregistra in acest an afaceri intre 15 si 18 mil. euro, infunctie de evolutia pietei.

"In opinia noastra, s-a atins punctul de jos al scaderii, celmai probabil 2010 va fi un an de relativ echilibru in care, chiardaca va exista o crestere, aceasta nu va fi semnificativa - undevain jurul valorii de 5%", spune Dana Iorga, directorul general alcompaniei.

"Ceea ce ar putea duce la cresterea pietei sunt proiecteleguvernamentale, insa acestea raman in continuare o necunoscutapentru 2010, mai ales ca in 2009 nu au existat asemenea demersuri."In ce priveste perspectivele de reluare a cresterii economice,Iorga crede ca aceasta ar putea reveni mai degraba anul viitor."Considerand ca economia romaneasca are o intarziere de reactiefata de piata mondiala cu minimum 6 luni, in ce priveste evolutia,ne asteptam la o reluare a cresterii in a 2-a parte a anului 2010sau cel mai probabil incepand cu 2011."

Compania distribuie in prezent brandurile Canon, Dell, Fujitsu,Acer, Nec, Transcend si SMC dar intentioneaza sa adauge inportofoliu din a doua parte si televizoare LCD, unul dintresegmentele de piata care continua sa inregistreze vanzari ridicate."Ne propunem ca in prima jumatate a anului 2010 sa diversificamcategoriile de produse comercializate, adaugand portofoliuluiexistent televizoarele LCD", a spus Iorga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO