Business Hi-Tech

Evolio vrea să vândă 14.000 de tablete cu soft de navigaţie inclus

Evolio vrea să vândă 14.000 de tablete cu soft de navigaţie inclus

Autor: Adrian Seceleanu

02.08.2012, 00:00 838

Compania românească Televoice, care comercializează diferite produse electronice sub brandul Evolio, a lansat Evotab Fun, o tabletă cu ecran de 7 inchi, cu sistem de operare Google Ice Cream Sandwich, care include - faţă de alte produse de pe piaţă - şi receptor GPS şi soft de navigaţie cu hărţi incluse şi un transmiţător FM. Tableta va costa 649 de lei - în varianta care include hărţile României şi aproximativ 750 de lei în varianta cu harta Europei.

Tableta include şi o aplicaţie realizată de companie, Evobook, care le oferă utilizatorilor acces la o librărie virtuală, de unde pot achiziţiona cărţi în limba română. Televoice estimează că va comercializa 14.000 de tablete EvoTab 2 în a doua jumătate a acestui an.

La nivelul întregului an compania estimează că va vinde în total peste 30.000 de tablete faţă de 11.000 anul trecut şi că va avea afaceri de peste 5 mil. euro, a declarat Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice. El estimează că în acest an în România se vor vinde 150.000-160.000 de tablete. Un motiv de îngrijorare pentru companie este evoluţia cursului de schimb, a spus Nistoran. "Scăderea leului ne-a înghiţit toate profiturile din primul semestru", a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO