Business Internaţional

Barack Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite

Barack Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta...

Autor: Mihai Draghici

22.04.2016, 21:49 627

"Este corect să spunem că la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va întâmpla curând pentru că noi ne concentrăm pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeană", a declarat Barack Obama referindu-se la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

"Marea Britanie riscă să ajungă la capătul rândului, nu pentru că nu am avea o relaţie specială, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient să avem un acord pentru acces pe o piaţă mare, în care sunt multe ţări, decât să semnăm acorduri bilaterale mici", a explicat preşedintele SUA.

Barack Obama a reiterat, la Londra, recomandarea adresată Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană, subliniind că în acest mod este consolidată şi "relaţia specială" cu Statele Unite.

"Cred că Marea Britanie consolidează prosperitatea noastră colectivă prin intermediul Uniunii Europene", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul britanic, David Cameron.

"Nu cred că Uniunea Europeană diminuează influenţa britanică în lume. Cred că o amplifică", a adăugat preşedintele american, subliniind că astfel este consolidată şi "relaţia specială" a Marii Britanii cu Statele Unite. "Marea Britanie are o poziţie foarte bună prin contribuţia adusă la conducerea unei Europe puternice", a insistat liderul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO