Business Internaţional

China, confirmată ca a doua mare economie a lumii

China, confirmată ca a doua mare economie a lumii

Autor: Mediafax

14.02.2011, 14:36 23

Economia Japoniei s-a contractat uşor în ultimul trimestru alanului trecut, confirmând poziţia Chinei ca a doua mare economie alumii, însă analiştii anticipează o revenire în acest an datorităexporturilor către pieţele emergente din Asia.

Produsul Intern Brut (PIB) al Japoniei a scăzut cu 0,3% întrimestrul al patrulea al anului trecut faţă de perioadaiulie-septembrie. Contracţia este mai blândă decât anticipauanaliştii, însă este prima scădere economică din ultimele cincitrimestre.

Anualizat, economia niponă s-a contractat cu 1,1% faţă de anulanterior, în timp ce PIB-ul Statelor Unite a crescut cu 3,2%.

Cifrele anunţate luni confirmă că economia Chinei a depăşit-o pecea japoneză şi a devenit în 2010 a doua mare economie a lunii.Astfel PIB-ul Chinei, ajustat sezonier, a fost de 5.878,6 miliardede dolari în 2010, faţă de 5.474,2 miliarde de dolari în Japonia.Citiţi mai mult despre China, a doua mare economie a lumii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO