Business Internaţional

O companie energetică din Germania revine pe profit după ce a aproape a dat faliment în timpul crizei de anul trecut. EnBW Energie Baden-Wuerttemberg a înregistrat un venit de aproape 2 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an

O companie energetică din Germania revine pe profit...

Autor: Valeriu Dănilă

11.08.2023, 12:22 97

O companie de utilităţi germană a explicat că profiturile sale din trading au crescut în prima jumătate a anului, întorcând soarta defavorabilă după ce în timpul crizei energetice aproape că a avut nevoie de bailout, scrie Bloomberg.

Segmentul de generare termincă şi comerciale al companiei EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG a raportat venituri de aproape 2 miliarde de euro, înainte de taxe şi dobânzi, conform unui comunicat de vineri. Veniturile sunt aproape duble faţă de anul trecut şi datorate parţial creşterii preţurilor angro.

Compania a fost printre cele mai afectate de criza energetică înregistrând pierderi de peste 1 miliard de euro. În decembrie, a ajuns la un acord cu guvernul pentru compensarea parţială a unei datorii de câteva milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO