Business Internaţional

Cresterea burselor s-a terminat

15.10.2008, 18:21 17

Bursele din Europa si Asia au scazut pentru prima data in aceasta saptamana dupa ce presedintele Fed din San Francisco Janet Yellen a declarat ca Statele Unite se afla in recesiune, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI World a pierdut 0,7%, pana la 1.015,57 puncte, scaderea survenind dupa cea mai importanta revenire de doua zile inregistrata vreodata. "Nu avem perspective prea incurajatoare in ceea ce priveste cresterea economiei globale de anul viitor, iar acest fapt genereaza temeri", a declarat Christian Gattiker, din cadrul bancii Julius Baer.
Indicele MSCI World a scazut cu 36% in acest an in conditiile in care actiunile de pe plan global au pierdut 27% din valoare pe fondul temerilor ca problemele de pe pietele de credit vor declansa o recesiune globala. Indicele pentru 23 de tari dezvoltate inregistrase o revenire de 12% in cele doua zile anterioare in conditiile in care guverne si banci centrale din intreaga lume au anuntat planuri de bailout si de finantare pentru deblocarea pietelor de credit si preintampinarea unui colaps al sistemului bancar global.
Indicele Dow Jones Stoxx 600 a scazut cu 2,8%. Indicii nationali din vestul Europei au inregistrat de asemenea scaderi. FTSE 100, al bursei de la Londra, se depreciase cu 3,6% la jumatatea sedintei de tranzactionare, acelasi trend fiind descris si de CAC 40 - Franta (-2,6%) si de DAX - Germania (-2,6%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO