Business Internaţional

Discuţii fără rezultate la ONU pe tema crizei din Siria

Discuţii fără rezultate la ONU pe tema crizei din Siria

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

30.08.2013, 09:20 193

Această reuniune a avut loc la cererea Rusiei, care se opune aprig oricărei acţiuni militare în Siria. Niciunul dintre ambasadorii celor cinci ţări - Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, China şi Rusia - nu a comentat la ieşirea de la reuniune.

"Nu a existat o convergenţă de vederi" între Moscova şi cele trei state (Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie) care se pregătesc pentru o eventuală operaţiune militară, a declarat un diplomat sub protecţia anonimatului. "Ruşii şi-au expus punctul de vedere, care nu s-a schimbat" şi nu a fost stabilită data unei noi reuniuni.

Obiectul consultărilor a fost un proiect britanic de rezoluţie care justifică o intervenţie militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad, acuzat că a folosit arme chimice împotriva populaţiei.

Acest text autorizează "toate măsurile necesare", inclusiv forţa armată, "pentru protejarea civililor împotriva armelor chimice" în Siria.

Aceiaşi cinci ambasadori s-au reunit deja miercuri, fără rezultat, Rusia şi China reafirmându-şi opoziţia faţă de o intervenţie militară în Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO