Business Internaţional

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat Flota de Nord

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 10:31 25

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat garnizoanele Flotei de Nord, a anunţat sâmbătă ministerul, în timp ce un detaşament de nave de război a fost trimis în Oceanul Arctic, transmite Reuters.

Şoigu a inspectat infrastructura militară, precum şi „pregătirea pentru acţiuni de protecţie şi apărare a instalaţiilor critice”, a precizat ministerul pe Telegram.

Un detaşament de nave de război, inclusiv distrugătorul Viceamiral Kulakov, nava de debarcare Alexander Otrakovsky şi remorcherul Altai au fost trimise în Oceanul Arctic, a precizat ministerul.

Nu este clar când a vizitat Şoigu flota. Reuters precizează că aceasta a început vineri antrenamentele militare de protejare a suveranităţii Rusiei în apele de pe ruta maritimă nordică.

În cadrul antrenamentelor de luptă, avioanele de vânătoare-intercepţie MiG-31 au efectuat activităţi de apărare aeriană, recunoaştere aeriană şi acoperire pentru trupele şi forţele care operează în zona arctică, a precizat ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO