Business Internaţional

Parmalat USA a cerut sa intre in falimet

25.02.2004, 00:00 26



Parmalat USA Corp., subsidiara a grupului agro-alimentar italian Parmalat, a solicitat, ieri, protectia fata de creditori in baza Capitolului 11 din legea americana a falimentului.



Alte doua firme avand legaturi cu Parmalat - Farmland Dairies LLC si Milk Products of Alabama LLC - au inaintat cereri similare Tribunalului pentru Falimente din districtul sudic al New York-ului.



Parmalat se afla in centrul unui scandal financiar cu nenumarate ramificatii, dupa ce a dezvaluit lipsa a 4 miliarde de euro din conturi in luna decembrie.



Grupul face in prezent obiectul unei anchete internationale pentru frauda, in cadrul careia au fost arestate mai multe persoane din conducere, incluzandu-l pe fondatorul Calisto Tanzi.



Grupul italian a anuntat ca vrea sa obtina o marja a profitului operational inaintea cheltuielilor cu amortizarea (EBITDA) de 3,5% pana in 2006, comparativ cu cea de 3% inregistrata, conform surselor din cadrul companiei, in primele noua luni din 2003.



Administratorul judiciar Enrico Bondi, aflat la conducerea grupului din luna decembrie, cand acesta a fost declarat insolvabil, urmeaza sa prezinte ministrului italian al Industriei, Antonio Marzano, proiectul unui plan de salvare a Parmalat pana la finalul saptamanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO