Business Internaţional

Peste 1.200 de cadavre descoperite în regiunea Kievului

Peste 1.200 de cadavre descoperite în regiunea Kievului

Autor: Andreea Tobias

10.04.2022, 19:14 67

Procurorul general al Ucrainei afirmă că 1.222 de cadavre au fost descoperite în regiunea Kiev de când forţele ruseşti s-au retras din zonă.

Irina Veneditktova a declarat pentru Sky News că autorităţile ucrainene investighează 5.600 de cazuri de presupuse crime de război comise de trupele ruseşti de la începutul invaziei şi că a identificat peste 500 de suspecţi de crime de război, inclusiv oficiali militari şi guvernamentali de top din Rusia, notează BBC.

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanităţii şi facem totul pentru a remedia situaţia", spune ea.

Ea adaugă că Ucraina are dovezi că Rusia a efectuat un atac cu rachete asupra unei gări din oraşul Kramatorsk, în estul ţării, care a ucis peste 50 de persoane care aşteptau un tren care să le ducă spre vest, într-un loc relativ sigur.

Rusia a negat că este responsabilă pentru atacul de vineri şi susţine că nu a fost vorba de racheta lor. De asemenea, a negat că a vizat civili.

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO