Business Internaţional

Siria afirmă că apărarea aeriană a interceptat un atac israelian cu rachete

Siria afirmă că apărarea aeriană a interceptat un...

Autor: Laura Buciu

02.07.2023, 08:09 38

Siria a transmis duminică că apărarea aeriană a interceptat un atac israelian cu rachete în zonele centrale ale ţării. De asemenea, declară că a doborât majoritatea rachetelor, potrivit presei de stat, citate de Reuters.

O declaraţie a armatei a precizat că rachetele care au zburat deasupra unor părţi din capitala Libanului, Beirut, au lovit locaţii din apropierea oraşului Homs, provocând pagube materiale.

Reuters nu a putut confirma raportul.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că avioanele de război israeliene au vizat o baterie de apărare aeriană siriană de unde a fost lansată o rachetă antiaeriană spre Israel.

Avioanele de război au atacat şi alte ţinte din zonă, în timp ce nu au fost raportate victime din cauza rachetei siriene care a explodat în aer, a declarat purtătorul de cuvânt, Avichay Adraee.

Reuters nu a putut confirma dacă cele două incidente au legătură între ele.

În ultimele luni, Israelul a intensificat loviturile asupra aeroporturilor şi bazelor aeriene siriene pentru a întrerupe utilizarea tot mai frecventă de către Iran a liniilor de aprovizionare aeriene pentru a livra arme aliaţilor din Siria şi Liban, inclusiv Hezbollahul libanez

Loviturile israeliene fac parte dintr-o escaladare a ceea ce a fost un conflict de joasă intensitate care continuă de ani de zile.

Influenţa Teheranului a crescut în Siria de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO