Business Internaţional

Surpriză imensă în lumea de top a businessului din America: Cel mai cunoscut investitor din tehnologie şi unul dintre cei mai puternici oameni din Silicon Valley, este acuzat că este informator FBI

Surpriză imensă în lumea de top a businessului din...

Autor: Business Magazin

21.10.2023, 21:45 484

Peter Thiel a purtat multe pălării de-a lungul anilor: fondator din Silicon Valley, megadonator al lui Trump, susţinător al criptomonedelor, sceptic în privinţa democraţiei. 

Dar există încă o altă faţetă a lui Thiel, una care a rămas secretă până acum: informator al FBI, scrie Business Insider. 

În vara anului 2021, a aflat Insider, Thiel a început să furnizeze informaţii în calitate de "sursă umană confidenţială", sau CHS, lui Johnathan Buma, un agent FBI din Los Angeles specializat în investigarea corupţiei politice şi a campaniilor de influenţă străină.

Charles Johnson, un vechi asociat al lui Thiel şi o figură notorie în mişcarea de extremă dreapta pe care Thiel a subvenţionat-o timp de un deceniu, a declarat pentru Insider într-o declaraţie că a contribuit la recrutarea miliardarului ca informator, prezentându-l lui Buma.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO