Business Internaţional

Un fond chinez cu active de 300 miliarde dolari caută oportunităţi de investiţii în Europa

Autor: Oncu Marius Gheorghe

18.04.2011, 09:48 21

Un fond chinez de stat cu active de 300 de miliarde de dolaricaută oportunităţi de investiţii în Europa, chiar dacă se aşteaptăcă regiunea va fi cel mai puternic afectată de o încetinire aeconomiei mondiale anul următor, transmite Reuters citat deMediafax.

Economia mondială va încetini puternic anul următor, sau chiarva intra în recesiune, în contextul în care unele state retragmăsurile de stimulare a creşterii, iar altele înăspresc politicilemonetare, a afirmat preşedintele fondului China Investment Corp,Lou Jiwei.
Europa are cele mai pesimiste perspective între economiileavansate, în parte din cauza crizei datoriilor din zona euro, aadăugat el.

"Piaţa internă europeană nu-şi revine foarte repede, aşa că,probabil, economia este susţinută de cererea externă. Asta nuînseamnă că nu suntem dornici să investim în Europa. Căutămoportunităţi în regiune", a spus Lou.

Anumite cadre instituţionale din Europa oferă posibilităţi maiatractive decât în alte state.

"De exemplu, în probleme de infrastructură, modelul departeneriat public-privat din Europa este mult mai bun decât celdin SUA", a afirmat el.

Preşedintele China Investment Corp se aşteaptă ca economiileavansate să-şi retragă programele de susţinere a creşterii înultimul trimestru al anului, cu impact negativ la nivel mondial, întimp ce pieţele emergente vor înăspri politicile monetare şi vorpermite aprecierea propriilor monede, determinând astfel oîncetinire a avansul economic în statele respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO