Business Internaţional

Un vulcan din Indonezia a început să erupă

Un vulcan din Indonezia a început să erupă

Autor: Petru Mazilu

11.03.2023, 17:37 102

Vulcanul indonezian Merapi a erupt sâmbătă, aruncând aburi fierbinţi până la şapte kilometri, a anunţat agenţia de gestionare a dezastrelor din Indonezia.

Vulcanul situat în regiunea indoneziană Yogyakarta a erupt în jurul orei locale 12.00 p.m. În zonă a fost observat un flux de lavă de 1,5 km, a anunţat agenţia, potrivit Reuters.

Locuitorii din comunitatea din apropiere au fost avertizaţi să oprească orice activitate în zonele de risc aflate la cel mult şapte kilometri de crater, se arată în comunicatul agenţiei de gestionare a dezastrelor.

Merapi, cu o înălţime de 2.963 de metri, este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia şi se afla deja la al doilea cel mai înalt nivel de alertă din ţară.

Un responsabil cu monitorizarea situaţiei a declarat că niciun rezident nu a fost evacuat.

„Acest lucru a fost observat doar ca un eveniment punctual, au fost 5-6 avalanşe. În cazul în care acoperirea continuă să crească şi distanţa este mai mare de 7 kilometri, este posibil ca locuitorilor să li se recomande evacuarea", a precizat acesta.

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Indonezia are mai mulţi vulcani decât orice altă ţară. Ultima erupţie violentă a vulcanului Merapi a avut loc în 2010, provocând moartea a peste 350 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO