Business Internaţional

“Vestele Galbene” din Franţa scutură economia franceză şi provoacă o scădere cu 25% în medie a cifrei de afaceri din comerţ

“Vestele Galbene” din Franţa scutură economia...

Autor: Catalina Apostoiu

26.12.2018, 02:16 973

Secretarul de stat din cadrul ministerului economiei, Agnes Pannier-Runacher, a estimat recent că scăderea medie a vânzărilor în termeni anuali provocată de manifestaţiile vestelor galbene se situează la 25%, “însă cu mari diferenţe”, scrie La Tribune. Pentru comercianţii cei mai afectaţi, scăderile de vânzări au atins 70%.

Aceasta a remarcat de asemenea că “mii de locuri de muncă sunt în pericol”.

Întrebată despre scăderile de vânzări de minim 40-70%, Pannier-Runacher a estimat că acestea privesc “comercianţii cei mai afectaţi, cei care au fost nevoiţi să-şi închidă magazinele în anumite zile de sâmbătă din ultimele săptămâni”.

“Micii comercianţi m-au informat în legătură cu scăderi cuprinse între minim 15% şi minim 40%”, a declarat la rândul său Francis Palombi, preşedinte al Confederaţiei comercianţilor din Franţa.

În opinia acestuia, “nu vom putea recupera timpul pierdut. Pierderile sunt mari, există multă îngrijorare şi în plus, situaţia are impact asupra locurilor de muncă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO