Companii

În aprilie, energia eoliană a fost a treia forţă în sistemul naţional de producţie, cu o pondere de aproape 15%, peste cea a cărbunilor, care au avut 14%. Astfel, circa 80% din energia produsă în România au venit din surse lipsite de emisii de CO2, hidro şi nuclearul fiind cele mai mari puteri din sistem

Transformarea unui colos

Autor: Roxana Petrescu

15.08.2023, 00:07 295

 Cum au ajuns cărbunii din vârful lanţului trofic o specie pe cale de dispariţie? În aprilie, 80% din energia României a fost lipsită de emisii de CO2 Cu un nou val regenerabil în plină desfăşurare, verdele este pe cale de a produce o schimbare de proporţii la nivelul întregului sistem, similară cu cea adusă de centrala de la Cernavodă.

În luna aprilie a acestui an, România a ajuns la o producţie de energie lipsită de emisii de CO2 de circa 80% din total, procente care o propulsea­ză în clubul select al celor mai verzi state din punctul de vedere al producţiei de energie, cum este cazul statelor nordice, al Franţei nucleare sau al Canadei.

Ascensiunea verzilor s-a produs odată cu retragerea cărbunelui din funcţiune, dar şi pe fondul scăderii consumului de energie, ocazie cu care România a redevenit exportator după ani de import energetic, o victorie fără glorie, desigur.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO