Companii

Cine mai pariază pe espressoarele de birou: grupul RTC a preluat distribuţia cafelei Polti

19.07.2010, 21:59 32

Proffice, divizia de distribuţie a grupului RTC controlat deOctavian Radu, vrea să ducă brandul italian de cafea la espressorPolti în circa 15.000 de birouri. Compania a semnat recent unparteneriat cu producătorul italian care activa până acum înRomânia prin intermediul mai multor distribuitori locali.

"Proffice are deja în portofoliu 15.000 de clienţi companii,deci un potenţial de 15.000 de clienţi pentru acest brand", audeclarat reprezentanţii RTC Group.

Proffice este distribuitor de produse de birotică-papetărie, iarîn 2009 a avut o cifră de afaceri de 34,3 milioane euro. Companiamizează pe o creştere de 17% a rulajelor în 2010, comparativ cuanul trecut.

Deşi încă mic, segmentul office (distribuţia în clădiri debirouri) i-a ajutat pe importatorii de cafea super premium să evitedeclinul vânzărilor în 2009. Două dintre cele mai vândute brandurisuper premium de cafea din lume, illy şi Nespresso, au reuşit săînregistreze anul trecut o creştere uşoară de afacerilor pe piaţalocală sau o stagnare la nivelul din 2008, potrivit datelor de lajucători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO