Companii

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex din Oneşti a bugetat afaceri de 540 mil. lei pentru 2023, plus 10,6%

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex...

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2023, 16:30 205

Licurici Impex, distribuitor de bunuri de larg consum din municipiul Oneşti (judeţul Bacău), estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 540 mil. lei (109,5 mil. euro), în creştere cu 10,6% faţă de anul trecut, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de com­panie. Distribuitorul de bunuri de larg consum a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 488 mil. lei (99 mil. euro), mai mult cu apro­xi­mativ 9% faţă de anul anterior.

„Anul trecut, carac­teris­tica generală a pieţei a fost con­tracţia. Volumele vândute au scăzut, dar valoarea a crescut datorită inflaţiei de două cifre. Am atins obiec­ti­vele propuse la începutul anului, dar eforturile au fost mult mai mari decât ne-am aşteptat. Ne aşteptăm ca această contracţie să continue şi în 2023, urmând o stabilizare a preţurilor în Q2. Volumele nu vor mai atinge cotele din 2019 prea curând, din cauza modificării structurii comerţului - creşterea modern trade vs scăderea traditional trade“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Dan, administratorul companiei Licurici Impex.

Compania se ocupă cu distribuţia de ţigări, băuturi spirtoase, răcoritoare, apă plată şi carbogazoasă, produse alimentare şi cu transportul de marfă. Distribuitorul de bunuri de larg consum are aproximativ 195 de angajaţi şi intenţionează să mai angajeze în prima parte a acestui an 15 oameni în echipele de vânzări. Anul trecut compania a înlocuit flota diviziei de vânzări ţigarete şi parţial flota diviziei băuturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO