Energie

KazMunayGas începe demersurile legale împotriva statului român după sechestrul de la Petromidia şi acuză guvernul că vrea să-i ia activele

KazMunayGas începe demersurile legale împotriva...

Autor: Roxana Petrescu

27.07.2016, 11:34 554

KazMunayGas, compania petrolieră de stat care controlează în proporţie de 100% grupul Rompetrol, a început demersurile legale împotriva statului român, după ce în urma unei noi anchete demarate de procurorii DIICOT a fost pus sechestru pe rafinăria Petromdia, fiind blocată astfel o posibilă vânzare a grupului către un investitor chinez.

Informaţia a apărut într-un articol din Financial Times, reprezentanţii Rompetrol urând să susţină o conferinţă de presă, azi la ora 12:00. În articol se menţionează că firma a făcut primul pas în ceea c ear putea deveni un arbitraj internaţional.

“România îşi foloseşte puterea guvernamentală pentru a submina tranzacţia şi pentru a renaţionaliza activele”, scriu avocaţii care reprezintă KazMunayGas în disputa cu statul într-o scrisoare văzută de jurnaliştii de la FT. În material nu se precizează cine reprezintă KasMunayGas, când a fost trimisă notificarea către autorităţile române şi nici macăr către cine a fost îndreptată această notificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO