Energie

O veste bună de la ministerul Economiei: Energia electrică se ieftineşte de la începutul anului 2021

O veste bună de la ministerul Economiei: Energia...

Autor: Laura Buciu

14.12.2020, 21:56 411

Energia activă livrată consumatorilor casnici va avea un preţ redus cu un ban pe kwh, de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kwh, de la 1 ianuarie 2021, a anunţat, luni, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Veşti bune pentru români! Hidroelectrica a anunţat azi (luni – n.r.) că va reduce preţul la energia electrică. Facturi mai mici la energia electrică!”, anunţă ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Acesta spune că cei de la Hidroelectrica au făcut „un nou pas” şi se manifestă activ pe piaţa de furnizare, astfel că au venit cu o ofertă „bună pentru români”.

„Odată cu liberalizarea pieţei de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici preţul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor. Clienţii au garanţia că preţurile sunt fixe şi beneficiază în continuare de termene de plată relaxate – 45 de zile de la emiterea facturii”, a mai spus Popescu.

Acţiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-şi creşte numărul de clienţi pe zona de furnizare odată cu liberalizarea completă a pieţei de energie.

Ministrul Popescu atrage atenţia că românii trebuie să verifice cu atenţie factura şi dacă văd că nu va fi mai mică să schimbe furnizorul de energie electrică, „pentru ca toţi să înţeleagă că nu pot păstra un monopol al preţurilor mari”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO