Companii

Patru expaţi români conduc businessuri ale Avon de peste 2 mld. €

Romulus Sârbu este director regional de vânzări pentru zona Asia-Pacific

Romulus Sârbu este director regional de vânzări pentru zona Asia-Pacific

Autor: Cristina Roşca

31.07.2015, 00:07 2246

Patru executivi români conduc operaţiunile Avon de pe câteva zeci de pieţe de la nivel mondial, printre care India şi Turcia, două dintre cele mai populate ţări din lume. Ei au pe mână un business cumulat de peste 2 mld. euro anual, potrivit estimărilor ZF.

„România este o piaţă de top pentru Avon din punctul de vedere al vânzărilor şi este totodată o pepinieră de talente, de manageri de top“, spunea recent Răzvan Dira­ţian, executivul român care conduce operaţiunile locale şi pe cele din Republica Moldova ale producătorului american de cosmetice. 

Andreea Moldovan conduce operaţiunile din Cehia şi Slovacia ale Avon, în timp ce Romulus Sârbu este managing director al producătorului american de cosmetice Avon în India, a doua ţară din lume ca populaţie. El este de asemenea director regional de vânzări pentru zona Asia-Pacific, care contribuie cu peste 700 de milioane de dolari la businessul total al Avon.

La rândul său, Orlando Andrei este general manager pentru Avon Turcia, poziţie pe care o ocupă de circa trei ani şi jumătate. Cel mai puternic şi totodată cel mai cunoscut expat român al Avon este însă Angela Creţu, care conduce în prezent operaţiunile americanilor de pe 17 pieţe în dezvoltare, respectiv administrează regiunea Turcia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Toţi cei patru lucrează pentru Avon de 10-15 ani, construindu-şi întreaga carieră în cadrul producătorului americane de cosmetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO