Companii

Profitul Smithfield în România a scăzut de aproape patru ori în anul fiscal 2011, la 9,2 mil. dolari

Autor: Marius Oncu

19.06.2011, 15:43 102

Profitul operaţional al grupului american Smithfield Foods înRomânia a scăzut de aproape patru ori în anul fiscal 2011, încheiatîn aprilie, de la 35 milioane de dolari în anul anterior la 9,2milioane de dolari, din cauza încheierii unui program guvernamentalde subvenţii.

Valoarea vânzărilor grupului american pe piaţa românească aurcat cu 9%, de la 182,4 milioane de dolari la 199 milioane dedolari, potrivit raportului financiar al Smithfield.

Grupul a primit subvenţii guvernamentale mai mici cu 32,2milioane de dolari în anul fiscal încheiat în aprilie, faţă deprecedentele 12 luni, din cauza încheierii programuluiguvernamental.

Smithfield nu se aşteaptă ca operaţiunile din România săînregistreze profit în anul fiscal actual, început în mai.

"În România, operaţiunile noastre de procesare a cărnii seconfruntă cu dificultăţi generate de economia slabă şi cerereascăzută. Ca urmare, nu ne aşteptăm ca operaţiunile de procesare acărnii din România, cele mai mici din cadrul divizieiinternaţionale, să fie profitabile în anul fiscal 2012", se aratăîn raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO