Retail&Agrobusiness

Kaufland are 16% din piaţa de jucării, peste retailerii specializaţi

Kaufland are 16% din piaţa de jucării, peste retailerii...

Autor: Corina Mirea

03.02.2015, 00:05 1057
Kaufland, cel mai mare retailer de pe plan local după vânzări şi care numără peste 100 de hipermarketuri, ob­ţine anual în jur de 16 mil. euro din vânzarea de jucării (o pon­­dere de 1% din cifra de afaceri totală a reţelei de ma­ga­zine), peste rezultatul raportat la Ministerul de Fi­nanţe de cei mai mari retaileri specializaţi în comerţul cu jucării.
 
Spre comparaţie, compania Noriel Impex, care grupează magazinele de jucării Noriel, a avut în 2013 o cifră de afaceri de 5,3 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
 „Luând în considerare profitul realizat de compania Kaufland România, ponderea produselor nealimentare este mai redusă, iar aportul sortimentaţiei de jucării este de sub 1% din cifra de afaceri (în valoare de 1, 64 de miliarde de euro la finalul lui 2013, potrivit celor mai recente date oficiale – n.red.)“, au răspuns reprezentanţii retailerului pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO