Companii

Şantierul naval al lui Burci, Severnav, a lansat la apă o navă de 2,5 mil. euro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

11.10.2011, 00:00 167

Constructorul naval Severnav Drobeta-Turnu Severin (SEVE), din grupul IRS deţinut de omul de afaceri Cristian Burci, a finalizat recent construcţia unui corp de circa 107 metri pentru o navă de tip Bodewes Trader 5400 DWAT în valoare de 2,5 mil. euro.

Nava a fost lansată la apă la finele săptămânii trecute. Contractul la extern al Severnav a fost finanţat printr-un plafon multiprodus accesat de la EximBank care a constat în credite de export şi scrisori de garanţie bancară. Compania a contractat anul trecut credite de la EximBank în valoare de 7 mil. euro, iar anul acesta a mai semnat cu aceeaşi bancă un contract de împrumut în valoare de 2,75 mil. euro.

Severnav a înregistrat în primele şase luni din acest an o scădere a cifrei de afaceri cu 38%, la 47,3 mil. lei (11,1 mil. euro) şi a trecut pe profit, cu un câştig de 1,9 mil. lei (0,45 mil. euro). La ultimul preţ de piaţă, de 2 lei/acţiune, capitalizarea Severnav se ridică la 2,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO