Companii

Un antreprenor din IT intra in industria vinului, dupa ce si-a luat banii de la RCS&RDS

Un antreprenor din IT intra in industria vinului, dupa ce si-a luat banii de la RCS&RDS
25.10.2009, 23:20 392

Omul de afaceri Tiberiu Duma, care in 2007 a vandut 15% dinactiunile firmei de telecomunicatii NetPoint Bucuresti catreRCS&RDS intr-o tranzactie de peste 2 mil. euro, va deschidezece magazine de vin in Bucuresti pana in 2010, pozitionate pesegmentul mediu si scazut de pret. Prima unitate din lantul PatriaVinum a fost inaugurata saptamana trecuta.Prin aceasta investitieTiberiu Duma lanseaza conceptul de vin la pompa si vin laharta, compania achizitionand vin de la producatori mici si mediide pe piata locala.

"Segmentul inalt de pret este ocupat in Bucuresti, iar Vinexpertspre exemplu acopera zona de lux. Noi ne adresam segmentului mediusi scazut. O persoana care are un venit intre 800 si 1.000 de euronu isi va cumpara vin fara un eveniment special si nu va merge laun magazin de lux. Alternativa o reprezinta hipermarketurile, darconsumatorului ii este greu sa deguste sticla cu sticla si sa sedecida", spune Tiberiu Duma, director si actionar al PatriaVinum.

Primele doua unitati deschise de companie necesita investitii de75.000 euro, dar suma totala pentru toate cele zece unitati este decirca 130.000 de euro.

"Dupa primele doua magazine vom face o reevaluare a bugetului pecare l-am anticipat. Pentru ca nu dam drumul la toate magazinele inacelasi timp, incercam sa facem rand pe rand fiecare centruprofitabil", a mai spus Tiberiu Duma.

Duma a vandut alaturi de alti sapte oameni de afaceri actiunileNetPoint Bucuresti, pentru ca apoi sa aiba in intervalul 2007-2008un contract de management prin care a ramas in cadrul firmei. El nua doit sa precizeze numele celorlalti doi actionari ai Patria VinumSRL, insa potrivit datelor de la Registrul Comertului ei suntBogdan Petrea (34%) si Simona Vacariu (33%).

Magazinele sunt proiectate sa genereze vanzari de 8.000 -10.000de euro pe luna, astfel ca reteaua de zece unitati ar putea generavenituri de circa un milion de euro cand va deveni functionala.

Piata vinului ar putea atinge 450 mil. euro anul acesta, inscadere cu 10% comparativ cu 2008, potrivit estimarilorPatronatului National al Viei si Vinului (PNVV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO