Companii

Urmează conferinţa ZF/ BT Agricultura românească. Noi tehnologii şi provocări. Bazinul legumicol Matca, cel mai mare din ţară, este oglindit de statistici: jumătate din companiile active în agricultură din judeţul Galaţi cultivă legume

Urmează conferinţa ZF/ BT Agricultura românească. Noi...

Autor: Florentina Niţu

16.04.2024, 00:05 427

Conferinţa va avea loc de la ora 11:00 la restaurantul Teatris din Galaţi.

Jumătate din companiile active în agricultură din judeţul Galaţi cultivă legume, în principal prin bazinul legumicol Matca, cel mai mare din ţară.

Din puţin peste 3.000 de companii cu activitate în agricultură, aproape 1.600 cultivă legume, potrivit datelor platformei Termene.ro, unde sunt luate în calcul doar companiile în funcţiune.

Marius Petrache, administrator al Marcoser, cultivă 3 hectare cu legume în câmp şi în solarii în Matca, bazin legumicol ce are circa 1.500 de solarii. Acesta este recunoscut inclusiv pentru exportul de legume, în timpul sezonului castraveţii plecând zilnic spre Polonia, Republica Moldova sau Ucraina.

După legumicultură, în topul activităţii în care sunt implicate companiile agricole din Galaţi se află cultivarea cerealelor (918 com­panii) şi creşterea animalelor (239 de com­panii), mai arată datele Termene.ro.

Totodată, din numărul total de companii din Galaţi, de peste 45.000, aproape 7% activează în agricultură, ceea ce arată că este o zonă puternică. Cele puţin peste 3.000 de companii agricole au angajat 2.100 de persoane.

Cum au început anul 2024 aceste companii după trei din cinci ani agricoli marcaţi de secetă şi anul trecut, în care au scăzut preţurilor cerealelor cu 20-30% faţă de anul anterior? Cum a devenit tehnologia a devenit esenţială pentru ele? Ce înseamnă şi cum se măsoară performanţa într-o fermă? Care sunt factorii influenţează performanţa? Cum pot aduce plusvaloare irigaţiile corelate cu structura de culturi adecvată? Sunt câteva dintre întrebările la care va răspunde mediul de business din Galaţi la conferinţa ZF/ BT Agricultura românească. Noi tehnologii şi provocări.

Agricultura românească e pusă în faţa unor schimbări ample, cum se poate adapta ca să ne hrănească şi să rămână competitivă? Ziarul Financiar şi Banca Transilvania îşi propun să realizeze o serie de conferinţe regionale, unde să aducă la masa discuţiilor jucători importanţi din agrobusiness, dar şi finanţatori, şi să discute despre ele. Prima conferinţă va avea loc pe 23 aprilie 2024 în oraşul Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO