Constructii & Imobiliare

Metroul din St. Petersburg, unul dintre cele mai frumoase din lume, vs metroul din Bucureşti. VIDEO

Autor: Ştefan Stan

03.04.2017, 17:30 1288

Metroul din St. Petersburg a fost deschis pe 15 noiembrie 1955, în urmă cu 62 de ani. Metroul este cunoscut pentru arhitectura deosebită, fiind unul dintre cele mai atractive şi mai elegante metrouri din lume.

Datorită geologiei unice a oraşului, metroul din Saint Petersburg este unul dintre cele mai adânci sisteme de metrou din lume, şi cel mai adânc din punctul de vedere al adâncimii medii a staţiilor.

Cea mai adâncă staţie, Admiralteyskaya, este situată la 86 de metri sub pământ.

Metroul din St. Petersburg transportă zilnic peste 2 milioane de pasageri, fiind al 19lea cel mai aglomerat din lume. Anual, peste 763 de milioane de persoane călătoresc cu metroul din oraş.  

Este alcătuit pe 5 magistrale importante, urmând să fie extins la 9, potrivit unor proiecte aflate în dezbatere. Metroul cuprinde în prezent 67 de staţii, număr acestora urmând să fie extins la 127 după ce vor fi finalizate următoarele patru magistrale.

Lungimea totală a tunelelor metroului este de peste 113 km, pe toate cele cinci magistrale.

Prin comparaţie, metroul din Bucureşti are tot patru magistrale operaţionale, una fiind în construcţie. Sunt 52 de staţii operaţionale, urmând ca după finalizarea noi magistrale, acestea să fie extinse la 61.

Peste 750.000 de persoane circulă zilnic cu metroul prin Bucureşti, iar lungimea totală este de aproximativ 80 de km.

Metroul din Bucureşti a fost dat în funcţiune pe 16 noiembrie 1979.  

Sursă video: YouTube

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO