Eveniment

Abu al-Shishani,unul din liderii reţelei SI,probabil a fost ucis într-un raid aerian în Siria

Abu al-Shishani,unul din liderii reţelei SI,probabil a...

Autor: Mihai Draghici

09.03.2016, 12:33 185

Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a reţelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, afirmă surse citate de CNN şi de Al-Arabiya.

Armata Statelor Unite şi serviciile secrete americane încearcă să stabilească dacă Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, a fost eliminat în raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani - alias "Omar cecenul" - a fost ţinta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie în oraşul sirian Al-Shaddadi.

"Informaţiile sunt în curs de verificare de către serviciile de informaţii", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.

În vârstă de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiraş) s-a născut în Georgia şi a fost membru al forţelor speciale georgiene înainte de a se deplasa în Siria şi a deveni liderul militar al filialei siriene a reţelei teroriste Stat Islamic.

Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO