Eveniment

Administratorul NASA ar putea demisiona

14.12.2004, 00:00 19

Administratorul NASA, Sean O'Keefe, ar putea demisiona in aceasta saptamana, dupa un mandat marcat de piederea, in 2003, a navetei Columbia, a anuntat presa americana.


Publicatia Orlando Sentinel, din Florida, a afirmat ca Sean O'Keefe, desi nu a facut nici un comentariu in legatura cu acest subiect, ar urma sa-si anunte demisia de la NASA, pentru a candida la presedintia Universitatii Louisiana (LSU).


Ziarul il citeaza pe reprezentantul de Florida, Dave Weldon, din circumscriptia caruia face parte Centrul spatial Kennedy, care a afirmat ca O'Keefe "isi va prelua postul la LSU" si ca "va fi dificil de inlocuit" la NASA.


Sean O'Keefe, in varsta de 48 de ani, a preluat conducerea agentiei spatiale americane in decembrie 2001, dupa ce, timp de un an, a lucrat in cadrul serviciului pentru buget de la Casa Alba.


Cei trei ani pe care i-a petrecut la conducerea NASA au fost marcati de incercarea de a spori fondurile dedicate programelor spatiale, de socul produs de accidentul navetei Columbia, care s-a dezintegrat in momentul intrarii in atmosfera, in februarie 2003, precum si de anuntarea unor noi proiecte ambitioase referitoare la explorarea Planetei Marte.


O'Keefe a reusit sa argumenteze cu succes, in Congresul american, in luna noiembrie, necesitatea maririi bugetului alocat NASA, obtinand 16,2 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2005 (1 octombrie 2004 - 30 septembrie 2005), ceea ce reprezinta o crestere cu 800 de milioane de dolari fata de anul precedent. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO