Eveniment

Bilanţul economic al unui an de pandemie: CONFIDEX invită managerii şi antreprenorii să radiografieze economia românească

Bilanţul economic al unui an de pandemie: CONFIDEX...

Autor: Ziarul Financiar

05.04.2021, 11:41 72

Impetum Group a dat startul campaniei CONFIDEX Q1 2021 şi invită managerii şi antreprenorii români să contribuie la radiografierea economiei. Rezultatele studiului, ce vor fi disponibile la începutul lunii mai, vor marca bilanţul unui an de pandemie şi vor arăta drumul parcurs de antreprenorii şi managerii români în aceste vremuri tulburi. De asemenea, rezultatele studiului vor arăta în ce fel percepţiile mediului de business se aliniază cu trendurile şi cu bilanţurile economice naţionale.

Acest „puls” al economiei reale în vremuri dominate de incertitudine oferă managerilor şi antreprenorilor o analiză reală a economiei pe care îşi pot baza deciziile de business, o mapare a tendinţelor sau idei noi despre cum pot creşte competitivitatea pe o piaţă care se reaşază.

Studiul CONFIDEX analizează percepţia managerilor şi antreprenorilor şi încrederea lor în economie şi oferă o perspectivă clară asupra evoluţiei economiei româneşti traversând criza. Demersul CONFIDEX a ajuns, printr-un efort comun al mediului de afaceri, cel mai amplu studiu pro-business despre economia noastră traversând criza şi vocea mediului de afaceri din România.

Studiul CONFIDEX a fost lansat în mai 2020 cu scopul de a radiografia pas cu pas efectele pe care criza coronavirusului le are asupra economiei şi pune accent pe elementele care redau încrederea mediului de business în economie. Concluziile studiului CONFIDEX Q4 sunt disponibile aici, Q3 sunt disponibile aici iar concluziile CONFIDEX Q2 sunt aici.

Cele trei ediţii anterioare au analizat feedbackul a peste 1500 de antreprenori, CEOs sau manageri C-level din companii mari (75% au peste 1 milion euro cifră de afaceri şi 31% au peste 5 milioane euro cifră de afaceri);

Concluzii din CONFIDEX Q4:  

  • Încrederea managerilor în economia românească a crescut în Q4 2020, după ce au recuperat o parte din pierderile suferite în pandemie.
  • Managerii aşteaptă o creştere de 5% a afacerilor în acest an şi o revenire la nivelul ante-pandemic în vara lui 2022
  • Cifra de afaceri scade la jumătate faţă de aşteptările pesimiste de la începutul pandemiei
  • Companiile au recuperat jumătate din pierderile cauzate de Covid-19. Mai mult de jumătate dintre ele au adoptat telemunca
  • Indicele CONFIDEX creşte la 45 de puncte de la 41 de puncte în Q2 şi Q3 2020. Indicele a crescut inegal. În companiile mici nivelul încrederii în economie este mai scăzut.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO