Eveniment

Consumul de electricitate a scăzut cu 5% în primul semestru

Consumul de electricitate a scăzut cu 5% în primul...

Autor: Carol Dan

12.08.2015, 00:00 139

Consumul final de energie electrică a scăzut în primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, cu 5%, la 23,5 TWh, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Informaţia este puţin surprinzătoare, având în vedere că ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport pentru Energie), care îşi culege datele de la Transelectrica, compania naţională de transport al electricităţii, arăta că pe primele cinci luni consumul a crescut cu 1%.

Producţia de electricitate a fost mai mare cu 1,6% în primele şase luni, de 31,4 TWh, iar exportul a fost de 5 TWh, în creştere cu 70%.

Potrivit INS, seceta din această vară nu a afectat producţia hidrocentralelor, care au generat cu 11% mai multă electricitate, în timp ce termocentralele au produs cu aproape 10% mai puţin. Din datele INS reiese că eolienele şi fotovoltaicele au fost marii câştigători, producând cu 26% şi respectiv cu 32% mai multă energie electrică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO