Eveniment

Dragoş Damian: Din bugetul pe 2012 lipseşte predictabilitatea fiscală

Dragoş Damian: Din bugetul pe 2012 lipseşte predictabilitatea fiscală
08.12.2011, 00:03 102

"Ce văd cu ochiul liber din prima linie şi din rapoartele internaţionale este că România este un şcolar obedient al Fondului Monetar Internaţional (FMI). România şi-a asumat politic trecerea din zona de stat asistenţial în cea de jucător în economie. Întrebarea este dacă ştie în ce zonă a economiei să joace."

"România trebuie să aibă un alt model de creştere economică, să vină cu idei năstruşnice dacă vreţi, inclusiv capitalizarea prin apelul la banii populaţiei, emiterea de obligaţiuni pentru populaţie. Cum punem noi în economie 30 de miliarde de euro pe care românii îi ţin la ciorapi sau în bănci ar trebui să intereseze guvernul. O altă sursă de bani ar fi lupta împotriva evaziunii fiscale."

Dragoş Damian: România, "un şcolar obedient al FMI". Trebuie însă să vină cu "idei năstruşnice" de dezvoltare economică

"Dacă ne uităm la previziunile făcute în 2010 de analişti pentru anul acesta, vom observa că nimeni nu se aştepta la genul ăsta de creştere economică. În condiţiile în care 1,6 mld. euro vor dispărea din economie în 2012 odată cu plecarea Nokia, este greu de spus dacă vom avea creştere economică."

"Ne finanţăm din resurse proprii şi din afara zonei euro, însă capitalurile cu care ne desfăşurăm activităţile sunt din ce în ce mai puţine, marfa pe care o punem în circulaţie e tot mai dificil de gestionat. Din bugetul anului viitor lipseşte predictabilitatea fiscală care să mă facă să mă pot recapitaliza de la compania mamă şi prin care să conving acţionarii să continue să investească în România."

Dragoş Damian este CEO al Terapia Ranbaxy

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO