Eveniment

Lafarge, la a doua ancheta a Consiliului Concurentei

22.05.2009, 00:00 71

Consiliul Concurentei deruleaza o investigatie la producatorul de ciment Lafarge Ciment privind un posibil abuz de pozitie dominanta.
„Investigatia a fost declansata ca urmare a unei plangeri inaintate autoritatii de concurenta privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Lafarge Ciment (Romania) pe piata sortimentului de ciment CEM I 52,5R", au precizat ieri reprezentantii Consiliului. Ei au mai spus ca au fost efectuate inspectii inopinate la sediul central al companiei, precum si la cele doua puncte de lucru - Hoghiz si Medgidia - de unde au fost luate declaratii si au fost ridicate documente.
Jucatorii de pe piata cimentului nu se afla la prima investigatie din partea Consiliului, in 2005, ins­titutia aplicand cea mai mare amenda din istoria sa - 28,5 milioane de euro - Carpat­cement, Lafarge si Holcim pentru constituirea unui cartel in vederea stabilirii ilegale a preturilor.
Grupul francez este prezent pe piata romaneasca din 1997, activand pe seg­mentele cimentului, cu cea mai mare pondere in totalul afacerilor, agregate si betoane si gips-carton. Anul trecut, afacerile consolidate ale Lafarge in Romania s-au majorat cu 20%, de la 400 mil. euro la 480 mil. euro.
„Consiliul Concurentei are un singur mesaj pentru agentii economici: trebuie sa respecte regulile jocului. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a veni in sprijinul consumatorilor, prin mentinerea unui mediu concurential", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO