Eveniment

Polemica pe tema Adevarul

16.01.2003, 00:00 27

O polemica dura s-a declansat intre Sergiu Andon, avocatul lui Andrei Iucinu, si Cristian Tudor Popescu, noul presedinte al Consiliului Administratie al ziarului Adevarul" pe tema mediatizarii scandalului legat de mostenitorii lui Dumitru Tinu.
Cristian Tudor Popescu a criticat, marti seara, la Jurnalul postului Romania 1, mediatizarea excesiva a vietii personale a lui Dumitru Tinu. El s-a aratat nemultumit de comportamentul unor ziaristi care "au disecat felii din viata strict personala" a directorului cotidianului. Avocatul Sergiu Andon raspunde, printr-o declaratie facuta publica, miercuri. "Ca avocat, as fi preferat ca drepturile lui Andrei sa-si fi gasit recunoasterea cu discretie, asa cum discretia i-a marcat viata langa tatal sau". Avocatul lanseaza apoi o serie de intrebari in legatura cu pachetul de actiuni la SC Adevarul SA, preluat de Ana Maria Tinu joia trecuta, prin eliberarea notariala a unui certificat de mostenitor.
"Ne ingaduim opinia ca nu prin tacere sunt spulberate colportarile, ci prin raspunsuri raspicat negativ la intrebari cum ar fi: A stat cineva din afara societatii in spatele masivei cesiuni de actiuni? Au fost platite actiunile cu vreun imprumut gajat prin insesi actiunile? S-a platit pentru actiuni, pe langa pretul oficial, vreo prima de succes, care nu a mai ajuns decat la un cerc restrans de persoane? Se afla in spatele acestei operatiuni un controversat om de afaceri, ale carui interese economice par a fi fost favorizate si pana acum de anumite campanii publicistice? Exista o explicatie baneasca a obstinatiei cu care anumiti oameni de stat au fost tinta unor sacaitoare campanii de presa? Se afla in culisele acestei actiuni si un cunoscut om politic? ", se arata in mesajul lui Sergiu Andon.
Primul termen in procesul de stabilire a filiatiei lui Andrei Iucinu va avea loc in 30 ianuarie, la Judecatoria Sectorului 1. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO