Eveniment

PSD acceptă să renunţe la funcţia de prim-ministru şi să susţină un Guvern tehnocrat

PSD acceptă să renunţe la funcţia de prim-ministru...

Autor: Ştefan Pană

05.11.2015, 17:35 742

Astfel, deşi cu o zi înainte liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre existenţa coaliţiei formate alături de UNPR şi de ALDE, punctul de vedere exprimat în faţa preşedintelui Klaus Iohannis s-a referit strict la poziţia PSD. Potrivit unor surse social-democrate, subiectul relaţiei cu UNPR nu a fost ridicat în consultările de la Palatul Cotroceni, însă PSD caută în continuare o soluţie de formare a unui Guvern fără sprijinul sau aportul progresiştilor.

În privinţa Guvernului, social-democraţii nu au prezentat nicio variantă de premier, deşi Liviu Dragnea susţinea miercuri că PSD are o propunere pe care o va face preşedintelui. Social-democraţii consideră în acest moment că este "imposibilă" crearea unui Guvern cu prim-ministru politic şi nu vor să facă o astfel de nominalizare.

Potrivit surselor citate, schimbarea de poziţie şi renunţarea la asumarea directă a guvernărnii a survenit şi ca urmare a celei de-a doua zile de proteste şi a mesajelor lansate de cei care au ieşit în stradă.

Astfel, în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, social-democraţii şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini un guvern cu premier tehnocrat şi chiar cu miniştri fără apartenenţă politică, însă numai în baza unui acord rezultat dintr-o majoritate confortabilă în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO